Festiwal ryb

Wzięliśmy udział w Festiwalu Rybnym „Morze i Parsęta”, który odbył się 21 września 2019 r. Po raz kolejny udowodniliśmy, że najlepsi kucharze uczą się w naszej szkole! Seweryn Jaśkiewicz z kl. IIIA zajął I miejsce w Konkursie Kulinarnym (Danie Nowoczesne) i powtórzył ubiegłoroczny sukces Kacpra Wąsowicza. Bravo!

Seweryn odbywa zajęcia praktyczne pod okiem Pana Macieja Jelenia w Wichłacz Bistro-Bar w Kołobrzegu.  To wiedza, umiejętności i doświadczenia instruktorów zajęć praktycznych mają tak ogromny wpływ na rozwój młodych adeptów sztuki kucharskiej. Dziś w restauracja nowoczesnych hoteli i Ośrodków wypoczynkowych nie serwuje się posiłków, ale prawdziwe dzieła sztuki, które w czasie Festiwalu odwiedzający mieli szansę podziwiać.

Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy pomogli w prezentacji.

Podczas Festiwalu prezentował się również działający w naszej szkole Lokalny Punkt Informacyjny Sieci Eurodesk.

sobota, 21 wrzesień 2019