Konkurs na „Potrawę wigilijną w nowoczesnej aranżacji” już za nami.
Aromat Świąt unosił się od rana w naszej pracowni gastronomicznej. Uczniowie z wielką pasją szykowali dania na konkurs, a naprawdę było co podziwiać i smakować.
Jury w składzie: Przemysław Staniek, Julita Pyszka i Agnieszka Przybyś mieli niełatwe zadanie nagrodzić i wyróżnić najlepszych. Ola Sudyk – i jej barszcz na zakwasie z pasztecikami – I miejsce, Milana Denysenko i rolada z malinami – II miejsce, Kacper Baran – III miejsce – roladka ze szpinakiem i marynowaną papryką. Wyróżnienie otrzymało rodzeństwo – Eleonora i Denys Dobrianscy. Ela za wegańskie udko, Denys z a chips ziemniaczany z dorszem.
Nagrodę specjalną szefa kuchni hotelu Diune otrzymał Robert Wojtaszek i jego karp w galarecie.
Dziękujemy za pomoc w organizacji konkursu, za wspaniałe nagrody i wsparcie młodzieży w rozwijaniu ich pasji.
Pasta E Pesto
Mikado Promenada Kołobrzeg
W Filiżance Cafe Kołobrzeg
Diune Hotel & Resort